Parke Böceklenme Yapar Mı?

Her birimizin dertlerinden biri yaşam alanımızı sık sık istila eden minik ya da iri yapılı böceklerdir. Özellikle evlerde olan böceklerin oluşması birçok etkene bağlıdır. Bu etkenlerden biri de parke yapısı olabilir. Lamine parkeler doğal ağaçtan üretilmiş parkeler olduğu için ve nefes aldığı için böceklenme riski vardır. Fakat lamine parke yapımında uygulanan bazı teknik işlemler sayesinde bu durum en aza indirilir. Laminat parkelerin kendisi böceklenme yapmaz. Nefes alan bir parke olmadığı için ve yüzeyi ağaçtan olmadığı için böceklenme gibi bir durum yaratmaz. Fakat zemin kaplama ürünü ne olursa olsun böceklenme kaçınılmazdır. Siz ve üretici firmanız gerekli tedbirleri almasına rağmen başka nedenlerden dolayı böceklenme oluşmuş olur ve parkeden dolayı böceklenme oldu algısı oluşur. Bazı detaylara bağlı olarak böceklenme azalabilir veya çoğalabilir. Bu detaylardan bahsetmeye az önce bahsettiğimiz ilk işlemlerden başlayalım…

 

 

-Parkeler için üretilmiş ağaç malzemeleri çoğunlukla teknik bir kurutma işleminden geçer. Bu kurutma işlemi yapıldığı takdirde parkenin yüzeyindeki ve içerisindeki her şey de kurutulmuş olur ve böcek oluşumu ilk etapta engellenmiş olur. Az önce de bahsettiğimiz gibi kullandığımız zemin kaplama ürünü herhangi bir böceklenme yapmasa da dışarıdan gelen böceklerden dolayı parkede böcek oluşabilir.

-Yaşadığımız konuma göre böceklenme oluşabilir. Yaşadığımız iklim dahi böceklenme konusunda etkilidir.

-Evimizin bulunduğu kat da oldukça önemlidir. Zemin katlarda ve bodrum katlarda böceklenme daha fazla meydana gelir. Bodrum katlar nemli ortamlar olduğu için zemin kaplamasındaki böceklenmede ayrıca bir etmen daha ortaya çıkar.

-Parke sık sık ıslanıyorsa ve uzun süre kurumuyorsa nemden dolayı böceklenme meydana gelebilir.

-Evin sık sık havalanmaması ve havasız kalması da yer döşemesinde oluşan böcekler açısından büyük bir nedendir.

 

 

Birçok böcek çeşidi evimizi istila edebilir fakat evimize giren böcekler bize karşı zararsızdır. Parke düşmanı olan bu böceklerin başında tahta kuruları veya bir diğer adıyla tahta kurtları gelir. Tahta kuruları mobilyaları kemiren canlılardır ve evde özellikle lamine parke kullanılıyorsa bu böceklere çok dikkat edilmelidir. Çünkü bu böcekler lamine parkelerin minik açıklarından içeri girebilirler. Minik açıklardan içeri girerler dedik bu böcekler buldukları boşluktan içeri girdikleri için girebilecekleri tüm boşlukların kapatılması alınacak tedbirler arasındadır. Tahta kurtları oluştuktan sonra çözümü oldukça zor olduğu için en başından tedbir alınması oldukça önemlidir. Hiçbir zemin kaplama ürününün kendisi böcek üretmez böcekler birçok nedenden dolayı yer döşemelerine gelebilirler. 

 

Aldığınız tüm önlemlere karşı evinizde veya iş yerlerinizde böceklenme sorunu varsa Parke Düşmanı Böceklerden Nasıl Kurtulunur adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Kompozit Deck Modelleri ve Uygulaması Nedir?
28.10.2020

Kompozit Deck’in iki ana çeşidi vardır. Bunları Kompozit Deck ve Kompozit Karo Deck olarak ayırabiliriz. Döşenecek mekanın genişliği, dekorasyonu, mekanın kullanım alanına göre kompozit deck istenilen şekilde tercih edilebilir.

Devamı
Ahşap Dekorasyonuna Uygun Parke
16.10.2020

Ahşap dekorasyon yıllardır evlerde en çok tercih edilen dekorasyon fikirlerinden olmuştur. Ahşap dekorasyon modeli, farklı model ve renklerde yapıldığında evin pek çok farklı havaya bürünmesini sağlayabiliyor.

Devamı
Uygun Parkelerle Ofisinizi Sanat Galerisine Dönüştürün
06.08.2020

Her şeyi baştan yaratmaya gerek yok. Estetiğin anahtarı ayaklarınızın altında. Her gün üstünde yürüyüp geçtiğiniz zemin döşemeleri aslında kafalara en çok işleyen görsellerin başında geliyor.

Devamı
Havuz Kenarlarında Şıklığı Güvenilirlikle Taçlandırın
06.08.2020

Evinizin ya da sitenizin bahçesindeki havuzun keyfini sürmenin en güzel olduğu zamanlardayız. Siz de bahçesinde havuzu olanlardansanız bunun çekici avantajlarının yanında itici deazavantajlarını da iyi bilirsiniz.

Devamı